Jdi na obsah Jdi na menu

Tvarohová svačinka

10. 4. 2018

Inspirace z táborské přednášky....

 

6 lžiček čerstvě namletého lněného semínka

1 lžička medu

 

kousek syrového sezónního ovoce

 

100 g netučného bio tvarohu

3 lžíce lněného oleje

1 lžička medu

3 lžíce bio mléka ( já nedávám )

 

Volitelná přísada - skořice, carob, kakao....

 

Začínáme odshora - nejprve nameleme ( ne úplně na mouku ) nebo lépe nadrtíme lněné semínko.

Ihned ho v misce smícháme s medem tak, aby se semínka úplně obalila - vznikne lepkavá pasta.

Směs rozdělíme do připravených misek a na ni dáme kousek ovoce.

Tvaroh s olejem a dle původního receptu i mlékem našleháme tyčovým mixérem - vznikne tzv. krém.

Vmícháme do něj lžičku medu a dle chuti zvolenou přísadu.

Tento krém klademe do misek na semínka s ovocem.

Nepromícháváme, jíme tak, jak je to navršené - tzn. nejdřív krém, pak ovoce a pak semínka s medem.

Toto je ukázka preventivní i léčebné olejovo-bílkovinové stravy, jak ji praktikovala její zakladatelka - dr. Johanna Budwig.

 

NEPOUŽÍVEJTE předem namleté lněné semínko - nekupujte ho a nemelte si ho do zásoby.

Velice rychle žlukne a okamžitě s z něj uvolňují elektrony, které potřebujeme dostat do sebe a ne do vzduchu.

Též rozkrojené ovoce se má sníst ihned z téhož důvodu.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář