Jdi na obsah Jdi na menu

Variace na šopský salát

8. 9. 2017

3 rajčata

1 paprika

půlka okurky hadovky

půl balíčku česnekového tofu

sůl, lněný nebo olivový olej

 

Tofu povaříme v osolené vodě cca 7 minut. Natural tofu se doporučuje vařit 10 minut, ale tohle česnekové mi přišlo měkčí a po pár minutách varu se začalo rozpadat, proto jsem ho vařila kratší dobu.

Do mísy nastrouháme na tenké plátky okurku, na jemné proužky papriku ( já použila klasickou špičatou zelenou ze zahrádky), a rajčata pokrájíme na kousky.

Tofu rozdrobíme na  zeleninu, zakápneme olejem a podle potřeby můžeme dosolit. Důkladně promícháme a necháme chvíli uležet.

Pokud chcete mít salát ještě výživnější a zdravější, posypte ho čerstvě namletým lněným semínkem.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář