Jdi na obsah Jdi na menu

Zahradní špenát

28. 5. 2018

Špenát jsme nevyseli, ale když jsem obešla zahradu, byla jsem spokojená - špenát bude !

Nafotila jsem všechny "zelenáče", abyste měli představu, kolik čeho dát.

 

2 větší cibule

kopřivy

listy z ředkviček

listy bršlice

listy červené řepy ( špenát je dobrý i bez nich, pokud nepěstujete řepu )

olej, sůl

2 stroužky česneku

kukuřičný škrob na zahuštění

 

Dáme osmahnout pokrájenou cibuli na rozpálený olej a osolíme.

Necháme ji zesklovatět a přidáme kopřivy spařené horkou vodou a posekané. Nyní už jsou kopřivy velké, mají tuhé stonky, tak dávám jen listy.

Dál přidáme pokrájené ostatní zelené listy a česnek nakrájený na plátky a podlijeme trochou vody.

Pár minut dusíme pod pokličkou, potom zahustíme přibližně lžící kukuřičného škrobu rozmíchaného v cca 50 ml vody a ještě minutku necháme provařit.

 

Špenát je výborný k rybě, pečeným bramborům apod, ale měli jsme ho i k rizotu .

 

Nepřežeňte to s bršlicí - je kořeněnější a s ředkvičkovými listy - jsou ostřejší, štiplavé.

 

Pokud se vám tenhle zelený recept líbil, sdílejte ho, prosím.

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Zahradní špenát

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář