Jdi na obsah Jdi na menu

Žampionová omáčka

1 cibule

1 větší petržel

1 kedluben

6 žampionů

olej, sůl, umeocet, 2 kuličky nového koření, 2 bobkové listy

3/4 l zeleninového vývaru nebo vody

Cibuli nakrájenou na kostičky orestujeme na oleji a osolíme.

Přidáme k ní petržel též nakrájenou na kostky a osmahneme, pak přidáme pokrájený kedluben a koření a zalijeme horkou vodou nebo vývarem.

Dusíme do měkka, pak rozmixujeme tyčovým mixérem.

Do rozmixované omáčky přidáme na kousky pokrájené žampiony a ještě pár minut povaříme.

Pokud nám omáčka vyšla příliš řídká, zahustíme ji rýžovou moukou nebo kukuřičným škrobem rozmíchaným ve studené vodě.

Po odstavení ze sporáku můžeme dochutit umeoctem a na talíři doplníme nějakým obilím - rýže, kroupy, třeba i ve formě knedlíků......

Na obrázku máme ještě napařenou kapustu a mrkev, proužky ledového salátu, kvašené zelí s mrkví a dýňová semínka.

Tím jsme si zajistili dostatek všech živin, máme tzv. kompletní talíř.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář