Jdi na obsah Jdi na menu

Zapečený prejt z fazolek Azuki

9. 10. 2017

2 hrnky uvařených střeních krup

hrnek a půl uvařených fazolí Azuki

2-3 lžíce pohankové mouky

2 velké cibule

4 stroužky česneku

3 lžíce Shoyu

sůl, majoránka, olej

 

Cibule orestujeme na oleji dozlatova, osolíme. Smícháme s kroupami,  fazolkami, prolisovaným česnekem,  ochutíme a zahustíme moukou.

Dáváme do vymazaného pekáčku, přiklopíme a pečeme ve vyhřáté troubě cca 20 - 30 minut při 190°C.

 

Povrch by neměl být hnědý a pokud během pečení zjistíte, že se začíná vysušovat, hned vypněte, prejt musí zůstat šťavnatý.

 

K prejtu jsem přidala dušenou zeleninu, kvašenou a kousek syrové na ozdobu a oběd byl hotový.

Prejtu sluší kvašená zelenina, neuděláte chybu ani když ho naservírujete s pečivem, hořčicí, cibulí a kvašenou okurkou.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář