Když ho miluješ není co řešit, aneb čaj a emoce

Skvělý šálek čaje dokáže bezpochyby vše zlepšit a je celosezónním společníkem. V některých zemích světa je čaj více oblíbený než v jiných, no přesto mu patří druhé místo jako druhý nejrozšířenější nápoj na světě. Správně. První je voda. A proč je první si můžete přečíst zde.
Vraťme se ale naspět k čaji. Pro spoustu lidí je čaj jejich každodenní rutinou a mnohí jsou do něj tak zamilovaní, že je pro ně víc než jen nápoj. Pijí ho pro potěšení, pijí ho, protože jim přináší emoci. Kromě skvělých pocitů však přináší také nespočet zdravotních výhod, jako jsou snížení krvního tlaku, snížení zánětu, cholesterolu a tak dále. Čaj můžeme tedy považovat skutečně za všestranný. 
Na světě je téměř více než 3000 odrůd tohoto nápoje, což znamená že každý si přijede na své. 
Čaj může mít jemní chuť a vůni, nebo může být výrazný a bohatý na složky. Může se pít hořký nebo ledový, také kofeinový či bezkofeinový. Je tedy dost bohatý na to, aby konkuroval i takovému nápojů jakým je káva.
A tak pokud například hledáte zdravou alternativu kávy, bylinkový čaj by měl být vaším prvním krokem.
Proč? Protože čaj má méně kofeinu.
Bylinkové čaje, ovocné čaje, čaje se zahrádky, sypané čaje, čínské čaje…. Všechny tyhle čaje, považujeme za ty nejlepší. A bez pochyby jistě jsou. No i tak je mezi nimi nějaký ten rozdíl, který stojí za povšimnutí.
Firem, které pěstují a následně vyrábějí čaje je nepochybně po světě mnoho. Věnovat se jim podrobněji by bylo spíš na diplomovi práci. Já bych ale chtěla nakouknout pod pokličku spíše složení a způsobů výroby těch zázračných bylin, z nichž pak vznikne něco tak skvělého jako je čaj.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.